پنجشنبه، 7 ارديبهشت 1391

پرسش :

تولد نوزاد با پا يعني چه؟

پاسخ :
تقريباً از هفته 32 تا 34، اکثر نوزادان، طوري در رحم قرار مي گيرند که سر آن ها به طرف پايين رحم قرار دارد که به وضعيت با سر (cephalic) معروف است. اگر سر نوزاد در رحم به طرف بالاي رحم قرار گرفته باشد و پاهاي او به طرف پايين رحم باشد، مي گويند که نوزاد با پا قرار گرفته است. اگر تا موقع زايمان به همين حالت باقي بماند، در طول زايمان مشکلاتي به وجود خواهد آمد؛ مثلاً ممکن است در مرحله دوم سر نوزاد گير کند. بنابراين، به احتمال زياد بايد سزارين کنيد. هر چه که دوران بارداري پيش مي رود، جنين هم داخل رحم مي چرخد و تا موقع زايمان سر او به طرف پايين رحم قرار خواهد گرفت و تقريباً سه درصد از نوزادان هستند که با پا متولد مي شوند.
منبع: بارداری و زایمان سالم، مولفان: دکتر کریستف لیز و دکتر کارینا رینولدز و گرین مک کارتان، مترجم: ملیحه وفایی، انتشارات کتاب سعدی، چاپ سوم(1390).