جمعه، 8 ارديبهشت 1391

پرسش :

آيا شخصيت و موقعيت افراد ، در كيفر و پاداش آنها مؤثر است ؟

پاسخ :
قرآن به زنان پيامبر مي فرمايد : شما با سايرين فرق داريد و كار خلاف شما دو برابر حساب مي شود :
( يا نساء النبي مَن يَأتِ منكٌن بفاحشهٍ مٌبينهٍ يٌضاعف له العذابٌ ضِعفَين ) (1) همان گونه كه پاداش عمل شايسته شما ، دو برابر ديگران است . ( و مَن يَقنٌت مِنكن لله و رسوله و تَعمل صالحاً نٌؤتها أجرها مَرتَين ) (2)
هر كوهي قله اش بلندتر باشد ، دره اش عميق تر است . در حديث مي خوانيم : از جاهل هفتاد گناه بخشيده مي شود قبل از آنكه از عالم يك گناه بخشيده شود . «يغفر للجاهل سبعون ذَنباً قبل أن يٌغفر للعالم ذنبٌ واحد » (3)
نردبان اين جهان ما و مني است
عاقبت اين نردبان افتادني است
لاجرم هر كس كه بالاتر نشست
استخوانش سخت تر خواهد شكست
پی نوشت:
1- سوره احزاب ، آيه 30.
2-سوره احزاب ، آيه 31.
3- كافي ، ج 1 ، ص 59.
منبع: پرسش هاي مهم پاسخ هاي كوتاه، حجت الاسلام محسن قرائتي