شنبه، 9 ارديبهشت 1391

پرسش :

چرا بعضي با ديدن معجزات و كمالات انبيا ، باز هم ايمان نمي آورند ؟

پاسخ :
انكار آن بزرگواران گاهي به خاطر تقليد نابجا از نياكان است ، گاهي به خاطر حفظ منافع شخصي است و گاهي به خاطر خودبيني ها و تعصب هاي نابجاست .
اگر در شب لامپي روشن نباشد ، ستارگان آسمان را مي بينيم ، اما اگر چراغ خانه ي خود را روشن كنيم ، ديگر نور بسياري ازستاره ها را نمي بينم . كسي هم كه خود را ببيند ، از ديدن كمالات ديگران عاجز مي شود .
شخصي سوار بر اسب به نهري رسيد كه آب كمي داشت و اسب مي توانست به راحتي از آب عبور كند لكن اسب ايستاد . صاحب اسب هرچه افسار حيوان را كشيد ، اسب جلو نرفت ، به پشت او كوبيد باز هم نرفت . مرد حكيمي كه اين صحنه را مشاهده مي كرد به او گفت : آب را گل آلود كن ، اسب از نهر رد مي شود . او آب را گل كرد ، اسب حركت كرد و از نهر گذشت . صاحب اسب ، حكمت اين كار را پرسيد ، مرد حكيم گفت : آب كه تميز است ، اسب خود را در آب مي بيند و حاضر نمي شود پا روي خود بگذارد ، لذا حركت نمي كند . انسان هايي هم كه خود را ببينند ( مقام خود ، منافع خود ، قبيله خود ، حزب خود و ... ) حاضر نمي شوند پا روي آن بگذارند ، لذا حركت و تكاملي ندارند .
منبع: پرسش هاي مهم پاسخ هاي كوتاه، حجت الاسلام محسن قرائتي