سه‌شنبه، 26 ارديبهشت 1391

پرسش :

در قيامت كسي كه وارد بهشت شد، تا آخر در بهشت مسكن مي گزيند. اگر كسي وارد جهنم شد، آيا احتمال دارد بعد از مدتي وارد بهشت شود؟

پاسخ :
شيخ مفيد مي گويد: خلود در آتش از آنِ كافران است و بس . اهل معرفت و اعتقاداتِ صحيح , حتي اگرگناهكار باشند, هميشه در جهنم نخواهند بود و اين قول اماميه (شيعه ) است و مرجئه و اصحاب حديث (پيروان احمدبن حنبل ) با اماميه هم عقيده اند, ولي معتزله معتقدند مسلماناني كه گناهان كبيره انجام داده باشند, اگر بدون توبه بميرند, نيز جاودانه در آتش خواهند بود. اماميه مي گويد: هر كس به خاطر گناه در آتش جهنم كيفر ديد, از آن نجات يافته و به سوي بهشت رهسپار خواهد شد.(1)
روايات نيز گناهكار مؤمن را قابل بخشش دانسته است . ابن ابي عمير مي گويد: از موسي بن جعفر7شنيدم كه فرمود: .(2)
باز از آن حضرت نقل شده است : .(3)
امام هشتم 7مي فرمايد: .(4)
و از پيامبر7نقل شده است : .(5)
1.جعفر سبحاني , منشور جاويد, ج 9 ص 377
2.همان , ص 382 به نقل از بحارالانوار, ج 8 باب 27
3.همان .
4.همان .
5.همان .
eporsesh.com