پنجشنبه، 28 ارديبهشت 1391

پرسش :

منظور از «وقوف» که از جمله اسماء قيامت است چيست؟

پاسخ :
روزي كه در جاي جاي صحنة قيامت انسان را نگه مي‏دارند و از هر جا و هر چيز مي‏پرسند: «وقفوهم إنّهم مسئُولون» صافّات/24؛ [و آنان در برابر خدا نگه داشته مي‏شوند]: «و لو تري إذ وُقِفوا علي ربّهم قال أليس هذا بالحقّ» انعام/30؛ [و اگر بنگري هنگامي كه در برابر پروردگارشان باز داشته مي‏شوند، خدا مي‏فرمايد: آيا اين حق نيست‏؟] همچنين آنان را نزديك دوزخ نگه مي‏دارند: «و لو تري إذ وُقِفوا علي النّار فقالوا يا ليتنا نردّ ...» انعام/27؛ [و اي كاش منكران را هنگامي كه بر آتش عرضه مي‏شوند، مي‏ديدي كه مي‏گويند: «كاش بازگردانده مي‏شديم و ديگر آيات پروردگارمان را تكذيب نمي‏كرديم و از مؤمنان مي‏شديم»].
پيامبر اكرم(ص) فرمود: «و عزّة ربّي إنّ جميع أمّتي لموقوفون يوم القيامة و مسؤولون عن ولايته. و ذلك قول الله عزّوجلّ: «وقفوهم إنّهم مسئولون»» (نور الثقلين 4/401)؛ [سوگند به عزّت پروردگارم كه تمام امّت من روز قيامت نگه داشته مي‏شوند و از ولايت علي(ع) سؤال كرده مي‏شوند، و اين قول خداي عزيز و جليل است كه فرمود: ... ].
تذكّر: كسي كه بر اثر كوري، آثار گسترده خدا را در خود و خارج از خود نمي‏ديد و تا زنده بود، هرگز «خدايا» نمي‏گفت، وقتي به شعله دوزخ گرفتار آمده مستغيثانه مي‏گويد: «ربّنا أبصرنا و سَمِعْنا» سجده/12؛ [خدايا! ديديم و شنيديم].
www.eporsesh.com