پنجشنبه، 28 ارديبهشت 1391

پرسش :

منظور از «زلزله» که از جمله اسماء قيامت است چيست؟

پاسخ :
إذا زُلزلتِ الأرضُ زلزالها» زلزله/1؛ [آن‏گاه كه زمين به لرزش شديد خود لرزانيده شود]، «يا أيّها النّاس اتّقوا ربّكم إنّ زلزلة السّاعة شيء عظيم» حج/1؛ [اي مردم از پروردگار خود پروا كنيد؛ زيرا زلزلة رستاخيز امري هولناك است]. امير مؤمنان(ع) مي‏فرمايد: «عباد الله، اِحذروا يوماً تُفحص فيه الأعمال، و يكثر فيه الزِّلزال، و تشيب فيه الأطفال» (نهج البلاغه، خطبة 157، بند 10)؛ [بندگان خدا! از روزي كه اعمال، مورد بررسي قرار مي‏گيرد، لرزش‏ها در آن فراوان و كودكان (از ناراحتي) پير مي‏شوند بر حذر باشيد.]
تذكّر: نام‏گذاري قيامت گاهي به لحاظ طليعه و علامت ظهور آن است زماني به جهت رخدادهاي آغازين آن است و وقتي به لحاظ موقف‏هاي متعدّد آن است و گاهي به جهت حوادث‎هايل و مهيب پاياني آن است و...
www.eporsesh.com