سه‌شنبه، 2 خرداد 1391

پرسش :

چگونه از آلوده شدن فرزندانمان به اعتياد پيشگيري كنيم(معرفی کتاب)؟ ‎

پاسخ :
انتشارات:
مقدمه
اگر می‌توانستید كاري برای فرزندتان انجام دهید تا در مدرسه موفق‌تر شود، زندگی سالم‌تری داشته باشد و استعداد‌های بالقو‌ه‌اش شکوفا شود، آیا چنین کاری انجام می‌دادید؟ در صورت مثبت بودن پاسخ به اين سؤال‌، درمورد اثرات مشروبات الكلي‌، سيگار، مواد و دارو‌هاي غيرمجاز با فرزندتان صحبت كنيد. از او بپرسید در اين زمينه چه اطلاعاتي دارد. به او بياموزيد که استفاده از اين مواد عدم پيشرفت تحصيلي را به دنبال دارد، و با تأثير بر حافظه و مهارت‌‌هاي يادگيري باعث افت تحصيلي مي‌شود. اثرات زيانبار مواد را بر سلامت جسماني برايش توضيح دهيد. برايش تفهيم كنيد كه چگونه اين مواد مي‌توانند موجب مشكلات ارتباطي از جمله تيرگي روابط بين دوستان و خانواده‌ها گردد. مطالعات زيادي نشان داد‌ه‌اند كه والدين در تصميم‌گيري‌‌هاي فرزندانشان تأثير مهمي دارند. تا قبل از اين‌كه كودكان وارد مراكز پيش‌دبستاني شوند‌، اغلب آنها در زندگي واقعي يا از رسانه‌‌هاي گروهي (يا هردو) شاهد صحنه‌ي سيگار كشيدن‌، مصرف مواد‌، يا مشروبات الكلي توسط بزرگسالان هستند. امروزه كودكان از همان سنين دبستان به‌راحتي در معرض دارو‌ها و مواد غيرقانوني قرار مي‌گيرند بنابراين بهتر است هرچه زودتر فرزندانتان را از خطر مواد آگاه كنيد.
كتاب حاضر به شما كمك خواهد كرد كه اين وظيفه را به‌درستي انجام دهيد. اين كتاب براي استفاده‌ي والدين و مربيان كودكان سنين 7 تا 13 سال تهيه شده‌، و بر شش موضوع كليدي تأكيد دارد:
1- ایجاد و حفظ یک رابطه‌ي خوب با فرزندان
2- سهیم شدن در زندگی فرزندان
3- نقش والدین به‌عنوان الگوی مناسب فرزندان
4- قوانین و معیار‌های خانواده و تأکید بر اجرای آنها
5- آموزش انتخاب عاقلانه‌ي دوستان
6- نظارت بر فعّالیّت‌‌های فرزندان
فصل اول: نکاتی برای آگاهي والدین
فصل دوم: ایجاد و حفظ یک رابطه‌ي‌ خوب با فرزندان
فصل سوم: سهیم شدن در زندگی فرزندان
فصل چهارم: قوانین و معیار‌های خانواده
فصل پنجم: والدین به عنوان الگوی مثبت فرزندان
فصل ششم: انتخاب عاقلانه‌ي دوست
فصل هفتم: نظارت بر فعّالیّت‌‌های فرزندان
فصل هشتم: خلاصه
www.eporsesh.com