چهارشنبه، 3 خرداد 1391

پرسش :

چه زماني کودک را با مفهوم مرگ آشنا سازيم؟

پاسخ :
شما مي‌توانيد زماني که يکي از حيوانات خانگي مي‌ميرد يا گلداني زرد مي‌شود و گلي خشک مي‌شود، متناسب با درک کودک او را با اين مسئله آشنا سازيد.علاوه بر آن با اجراي مراسم و دفن حيوان در باغچه خانه، ذهنيت صحيحي براي او ايجاد کنيد.
در برابر کودکان داغ‌‌ديده چگونه برخورد کنيم؟
- از توضيح دادن و پاسخ‌گويي به کودکان طفره نرويد. اين کار باعث اضطراب و سردرگمي بيشتر کودک مي‌شود.
- به احساسات، نگراني‌ها و ترس‌هاي کودک احترام بگذاريد.
- بعضي از کودکان به راحتي قادر به بيان احساساتشان نيستند. شما مي‌توانيد با پيشنهاداتي به کودکان مانند نقاشي کشيدن در باره ي آنچه که در ذهن دارند و تشويق به صحبت کردن درباره اين موضوع او را ياري کنيد.
- اکثر کودکان مايل به صحبت کردن و شنيدن درباره فرد متوفي هستند. از اين امر جلوگيري نکنيد.
- کودک را وادار به فراموش کردن نکنيد. خصوصا اگر رابطه او با فرد متوفي نزديک بوده است، سعي در پاک کردن خاطرات نکنيد. خاطرات، عکس و يادگاري مي‌تواند با توضيح آنچه واقعا رخ داده است کودک را در زمان ناآرامي و دلتنگي ياري کند.
- از حضور کودک براي شرکت در مراسمي که (واکنش‌هاي احتمالي شديد و هيستريک به همراه ندارند) جلوگيري نکنيد. شرکت کودک در مراسمي جهت همدردي باعث مي‌شود تا او با نحوه برخورد ديگران و چگونگي ابراز احساسات روبه رو شود که اين روش مناسبي است. بسياري از بزرگسالاني که در کودکي از شرکت در اين مراسم منع شده‌اند، ذهنيات و تصوراتي بسيار تلخ‌تر از آنچه واقعا در مراسم رخ داده است براي خود ساخته‌اند.
- هيچ‌گاه مرگ را به خواب تشبيه نکنيد! اين امر باعث هراس کودک از خوابيدن خود يا ديگران مي‌شود. همچنين ممکن است دچار وحشت‌هاي شبانه، کابوس با ديگر اختلالات خواب شود.
- هيچ‌گاه مرگ را به سفر تشبيه نکنيد! اين امر باعث هراس کودک از سفر و چشم انتظاري او براي بازگشت فرد متوفي مي‌شود.
- حمايت عاطفي و معنوي خود را به او ابراز داريد.
- با دادن پاسخ‌هايي مانند اينکه او در دنياي ديگر در راحتي به سر مي‌برد، به نگراني‌هاي او درباره فرد متوفي پاسخ دهيد.
منبع :سايت تبيان