سه‌شنبه، 23 خرداد 1391

پرسش :

چرا جمجمه از چند استخوان تشكیل شده است؟

پاسخ :
الإمام الصادق عليه‏السلام
- لِطَبيبٍ عَجَزَ عَنِ الجَوابِ لَمّا سَأَلَهُ عليه‏السلام : لِمَ كانَ فِي الرَّأسِ شُؤونٌ؟: كانَ فِي الرَّأسِ شُؤونٌ ؛ لِأَنَّهُ المُجَوَّفُ إذا كانَ بِلا فَصلٍ أسرَعَ إلَيهِ الصُّداعُ ، فَإِذا جُعِلَ ذا فُصولٍ كانَ الصُّداعُ مِنهُ أبعَدَ .
امام صادق عليه‏السلام
- در پاسخ طبيبى فرومانده از پاسخ به اين پرسش امام كه: «چرا كاسه سر ، از چند استخوان و لايه تشكيل مى‏شود؟»: چون هر چيز درونْ‏تهى اگر يك‏پارچه باشد ، شكستن ، زودتر به سراغش مى‏آيد و چون چند تكّه قرار داده شود ، شكستگى از آن دورتر است.
في علل الشرائع : «لأنّ» بدل «لأنّه».الخصال ، صفحه 512 ، حديث 3 ، علل الشرائع ، صفحه 100 ، حديث 1 كلاهما عن الربيع صاحب المنصور ، بحار الأنوار ، جلد 61 ، صفحه 308 ، حديث 17 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 240
www.hadithcity.com