چهارشنبه، 24 خرداد 1391

پرسش :

چه چيزهايي موجب پيري زودرس مي شود؟

پاسخ :
رسول اللّه‏ صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
عَشرَةُ أشياءَ تورِثُ الشَّيبَ : كَثرَةُ مُعانَقَةِ النِّساءِ ، و غَسلُ الرَّأسِ بِالطّينِ ، و طولُ المُقامِ عَلَى الخَلاءِ ، و الكَلامُ عَلى رَأسِ الحَدَثِ ، و كَثرَةُ الطِّيبِ ، و شُربُ الماءِ بِاللَّيلِ ، وَ النَّظَرُ إلَى الفَرجِ ، وَالنَّومُ عَلَى الوَجهِ ، و شُربُ الماءِ مِن قِيامٍ ، ومَسحُ الوَجهِ بِالكُمَّينِ .
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
ده چيز پيرى به بار مى‏آورد : فراوانىِ آميزش [جنسى ] با زنان ، شستن سر با گِل ، توقّف زياد در آبريزگاه ، سخن گفتن به گاه قضاى حاجت ، فراوانى [استعمال] بوى خوش ، نوشيدن آب به هنگام شب ، نگريستن به شرمگاه زن ، به رو خفتن ، شبانه ايستاده آب نوشيدن ، و آستين را به صورت ماليدن .
المواعظ العدديّة ، صفحه 368 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 102
**********
رسول الله صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
لا تَدَعُوا العَشاءَ ولَو عَلى حَشَفَةٍ ، إنّي أخشى عَلى اُمَّتي مِن تَركِ العَشاءِ الهَرَمَ ؛ فَإِنَّ العَشاءَ قُوَّةُ الشَّيخِ وَالشّابِّ .
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
شام را وا مگذاريد ، هر چند به خوردن دانه خرماى خشكيده‏اى باشد . من بر امّت خويش از اين بيم دارم كه از وا گذاردن شام پيرى و درهم‏شكستگى به سراغشان آيد ؛ چرا كه شام ، مايه نيرومندى پير و جوان است .

المحاسن ، جلد 2 ، صفحه 196 ، حديث 1571 عن جابر بن عبداللّه‏ ، بحار الأنوار ، جلد 66 ، صفحه 343 ، حديث 10 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 102
**********
الإمام الصادق عليه‏السلام :
أربَعَةٌ تُهرِمُ قَبلَ أوانِ الهَرَمِ : أكلُ القَديدِ ، وَ القُعودُ عَلَى النَّداوَةِ ، وَالصُّعودُ في الدَّرَجِ ، ومُجامَعَةُ العَجوزِ .
امام صادق عليه‏السلام :
چهار چيز [انسان را] پيش از فرارسيدن هنگام پيرى پير مى‏كند : خوردن گوشت خشك شده ، نشستن بر جاى مرطوب ، بالا رفتن بر پلكان ، و آميزش با پير زنان .
تحف العقول ، صفحه 317 ، بحار الأنوار ، جلد 78 ، صفحه 230 ، حديث 15 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 102
www.hadithcity.com