پنجشنبه، 25 خرداد 1391

پرسش :

چه چيزهايي موجب فربهي بدن مي شود؟

پاسخ :
امام صادق عليه‏السلام فرمودند :
ثَلاثَةٌ يُسمِنَّ وثَلاثَةٌ يَهزِلنَ : فَأَمَّا الَّتي يُسمِنَّ : فَإِدمانُ الحَمّامِ ، وشَمُّ الرّائِحَةِ الطَّيِّبَةِ ، ولُبسُ الثِّيابِ اللَّيِّنَةِ . . . .
سه چيز چاق مى‏كند و سه چيز ديگر ، لاغر مى‏كند : آنچه چاق مى‏كند ، عبارت است از : پيوسته حمّام كردن ، استشمام بوى خوش ، پوشيدن جامه نرم ... .
الخصال ، صفحه 155 ، حديث 194 عن معاوية بن عمّار ، مكارم الأخلاق ، جلد 1 ، صفحه 127 ، حديث 309 ، روضة الواعظين ، صفحه 336 ، طبّ الأئمّة لابني بسطام ، صفحه 4 . انظر تمام الحديث في ج2 ، صفحه 230 ، حديث 1570 ، دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 96 . براى ديدن متن كامل حديث ، ر .ك : ج2 ، ص231 ، حديث 1571 .
**********
الفقه المنسوب للإمام الرضا عليه‏السلام :
أروي أنَّهُ لَو كانَ شَيءٌ يَزيدُ فِي البَدَنِ لَكانَ الغَمزُ يَزيدُ ، وَاللَّيِّنُ مِنَ الثِّيابِ ، و كَذلِكَ الطِّيبُ ، ودُخولُ الحَمّامِ ، ولَو غُمِزَ المَيِّتُ فَعاشَ لَما أنكَرتُ ذلِكَ .
فقه منسوب به امام رضا عليه‏السلام :
روايت مى‏كنم كه اگر چيزى موجب افزايش [نيرو و نشاطِ] بدن باشد ، ماساژ دادن بدن و لباس نرم ، همچنين بوى خوش و استحمام ، [جزيى از] آن است ، و اگر [گزارش شود كه] مرده‏اى در اثر ماساژ دادن زنده شده است ، من آن را انكار نمى‏كنم.
الفقه المنسوب للإمام الرضا عليه‏السلام ، صفحه 346 ، بحار الأنوار ، جلد 62 ، صفحه 261 ، حديث 9 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 98
www.hadithcity.com