جمعه، 26 خرداد 1391

پرسش :

صدقه دادن چه نقشي در دفع كردن بيماري ها دارد؟

پاسخ :
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم فرمودند:
تَصَدَّقُوا وداوُوا مَرضاكُم بالصَّدَقَةِ ؛ فإنَّ الصدقةَ تَدفَعُ عنِ الأعراضِ والأمراضِ ، وهِيَ زيادَةٌ في أعمارِكُم وحَسَناتِكُم .
صدقه بدهيد و بيماران خود را با صدقه درمان كنيد ؛ زيرا صدقه از پيشامدهاى ناگوار و بيماريها جلوگيرى مى‏كند و بر عمر و حسنات شما مى‏افزايد .
كنز العمّال : 16113 منتخب ميزان الحكمة : 318
*******
امام على عليه‏السلام فرمودند:
الصَّدَقةُ دَواءٌ مُنجِحٌ .
صدقه ، دارويى مؤثر است .
نهج البلاغه : الحكمه 7 منتخب ميزان الحكمة : 318
*******
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم فرمودند:
ما عولِجَ مَريضٌ بِأَفضَلَ مِنَ الصَّدَقَةِ .
هيچ بيمارى‏اى به چيزى برتر از صدقه ، درمان نشده است .
الفردوس ، جلد 4 ، صفحه 118 ، حديث 6368 عن أنس ، كنز العمّال ، جلد 10 ، صفحه 24 ، حديث 28184 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 174
*******
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم فرمودند:
داووا مَرضاكُم بِالصَّدَقَهِ ؛ فَإِنَّها تَدفَعُ عَنكُمُ الأَمراضَ وَالأَعراضَ .
بيمارانتان را با صدقه درمان كنيد ، كه آن ، بيمارى‏ها و آفت‏ها را از شما دور مى‏كند .
الجامع الصغير ، جلد 1 ، صفحه 642 ، حديث 4166 ، كنز العمّال ، جلد 10 ، صفحه 23 ، حديث 28182 ، كلاهما نقلاً عن الفردوس ، عن ابن عمر دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 174
*******
طبّ الأئمّة : إنَّ رَجُلاً شَكا إلَيه [ أيِ الإمامِ الكاظِمِ عليه‏السلام ] إنَّني في كَثرَةٍ مِنَ العِيالِ كُلُّهُم مَرضى .
فَقالَ لَهُ موسَى بنُ جَعفَرٍ عليه‏السلام : داووهُم بِالصَّدَقَةِ ، فَلَيسَ شَيءٌ أسرَعَ إجابَةً مِنَ الصَّدَقَةِ ، ولا أجدى مَنفَعَةً عَلَى المَريضِ مِنَ الصَّدَقَةِ .
طبّ الأئمّة عليهم‏السلام: مردى به امام كاظم عليه‏السلام از اين ناليد كه: نانخور زيادى دارم كه همه نيز بيمارند .
امام كاظم عليه‏السلام به او فرمود : «آنان را با صدقه درمان كنيد ؛ زيرا هيچ چيز به اندازه صدقه به اجابت ، نزديك نيست و بيش از صدقه براى بيمار ، منفعت در پى نمى‏آورد ».
طبّ الأئمّة لابني بسطام ، صفحه 123 ، بحارالأنوار ، جلد 62 ، صفحه 265 ، حديث 30 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 174
www.hadithcity.com