دوشنبه، 26 تير 1391

پرسش :

چه كنم يك مؤمن حقيقي آن گونه كه خدا خواسته باشيم؟

پاسخ :
پرسشگرمحترم، همين كه دنبال چنين خواسته اي هستيد، خود يك ارزش است . احساسات پاك و علايق ديني شما بسيار ارزنده و مهمترين ركن بالندگي و رشد و كمال معنوي است . براي اينكه به نيكوترين شكل در حساسترين و ارزنده ترين دوران حيات خويش بتوانيد گل زيباي فطرت را شكوفا ساخته و هر چه بيشتر آن را بارور سازيد بايد عزمي قاطع و اراده اي استوار و برنامه اي منظم و حساب شده به پيش رويد و لحظه اي درنگ نورزيد.

ايمان دو ركن دارد :

1- اعتقاد قلبي كه با رشد فكري مطالعه و تفكر و زدودن شبهات اعتقاد به خدا و ديگر اعتقادات اسلامي را در دل خود جاي مي دهيد و خود را به باور مي رسانيد.

2- عمل به واجبات ديني و وظايف الهي .

پس در اين راستا در دو بعد بايد خود را رشد دهيد:

1) بعد علمي و فكري و عقيدتي: براي رسيدن به اين رشد لازم است به جهادي علمي بپردازيد و با برنامه ريزي دقيق براي خود سير مطالعاتي منظمي ترتيب داده و از هر فرصت ممكن در اين راستا بهره جوئيد و راه حق و اعتقاد صحيح را از بين راه هاي باطل و عقايد غير صحيح شناسايي كنيد.به شما پيشنهاد مي شود در هر فرصت بويژه تعطيلات تابستاني از سري كتب استاد شهيد مطهري، سري كتب استاد احمد لقماني جهت مطالعه استفاده نموده و در مرحله اول مطالعه مقدمه اي بر جهان بيني اسلامي (7جلدي) نوشته استاد مطهري را توصيه مي كنيم. ديگر نكته اينكه از سخنراني و صحبتهاي اساتيد و روحانيون عالم نيز در هيمن راستا مي توانيد بهره شويد. اين نكته را هم فراموش نكنيد كه دوست خوب مي تواند راهگشاي شما و دوست بد(خداي ناخواسته) مانع پيشرفت شما باشد.

2) بعد علمي: اولين گامي كه مي توانيد بر داريد، انجام واجبات و ترك محرمات است . در عمل به دستوراتي كه در دين ما آمده با جديت به پيش رفته و در صورت مخالفت خود را مورد مؤاخذه و تنبه قرار دهيد. در جدول روزانه كارهايتان را ثبت كنيد و اگر خداي ناخواسته بر خلاف دستورات الهي عملي مرتكب شديد آن را تثبيت كرده و بلافاصله تصميم به از بين بردن اثر اين گناه برآييد كه در اين زمينه استغفار ، توبه و خواندن قرآن و نماز مؤثر واقع خواهد شد . طبق دستوراتي كه از ائمه معصومين و به تبع آن اساتيد اخلاق به دست ما رسيده ، خواندن نماز در اول وقت، نيكي و احترام به پدر و مادر و دوري جستن از كوچكترين اهانت به اين دو نعمت بزرگ الهي (پدر،مادر) و ديگر اينكه توسل جستن به ائمه اطهار صلوات الله عليهم از اعمالي است كه در پيشرفت انسان به سوي كمال و رشد معنوي تأثير بسزايي دارد. در اي بعد هم مثل بعد علمي و فكري ، باز هم دوست خوب در آباداني روند رشد و دست بد در تخريب روند رشد تأثير عمده اي خواهد داشت اين نكته را خوشاً دقت كنيد و از ياد و خاطر نبريد.

جهت آگاهي بيشتر مراجعه نماييد به :

1- معراج السعاده مرحوم نراقي

2- كتب از اساتيد اخلاق مثل كيمياي محبت، سروش هدايت ج 1و2 و ... همراه با نماز حجه الاسلام قرائتي

www.morsalat.com

نظرات کاربران