جمعه، 31 شهريور 1391

پرسش :

آیا در روایات گفته شده که چرا به حضرت مهدی علیه السلام، «قائم» می‌گویند؟

پاسخ :
قائم یعنی قیام کننده و حضرت در برابر اوضاع سیاسی و انحرافات اجتماعی و دینی قیام می کنند و عالم را پر از عدل و داد می‌نمایند و قیام آن حضرت یک قیام جهانی است که همه اوضاع اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، بشر را فرا می‌گیرد و وعده الهی را محقّق می‌سازد.
جالب است که شخصی از امام جواد علیه السلام همین سؤال را نمود، حضرت پاسخ دادند:
«به جهت آن که نام و یاد مهدی به فراموشی سپرده می‌شود و بعد از آن فراموشی او قیام می‌کند».(۱)
و شیخ مفید روایتی از امام صادق علیه السلام نقل نموده است که حضرت فرمودند:
«مهدی قائم نامیده شده است، چون قیام به حق می‌نماید».(۲)
و از برخی اخبار استفاده می‌گردد به این علّت حضرت مهدی علیه السلام را قائم می‌گویند چون حضرت در عالم قبل از این عالم در حال قیام بودند و مشغول نماز و عبادت پروردگار.

معرفی منابع برای مطالعه بیشتر:
۱- نام محبوب، سید حسین حسینی.
۲- الشهاب الثاقب، علی سلیمانی بروجردی.
۳- القاب امام زمان (عج)، سید علی نقی حسینی.
۴- امام زمان (عج) قائم آل محمّد (ص)، امید امیدوار.

پی‌نوشت‌ها:
۱. شیخ صدوق، کمال الدین، ج ۲، ص ۳۷۸.
۲. شیخ مقید، ارشاد، ص ۳۶۴.
منبع: پورتال جامع مهدویت