جمعه، 31 شهريور 1391

پرسش :

مهدی موعود علیه السلام از ذریه چه کسی است؟

پاسخ :
همۀ مسلمانان اتفاق‌نظر دارند که مهدی موعود عجّل الله تعالی فرجه الشریف از ذریۀ پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله است.
سعید بن‌ مسیب می‌گوید: نزد ام‌سلمه بودم که سخن از مهدی عجّل الله تعالی فرجه الشریف به میان آمد ام‌سلمه گفت: از رسول‌ خدا صلّی الله علیه و آله شنیدم که می‌فرمود:
«المهدی من ولد فاطمة(۱)؛ مهدی از اولاد فاطمه است».

ابوسعید خدری می‌‌گوید: رسول‌ خدا صلّی الله علیه و آله فرمود:
«لاتقوم الساعة حتی تمتلی الارض ظلما و عدوانا، قال: ثم یخرج رجل من عترتی (أو من اهل بیتی) یملأها قسطاً و عدلا کما ملئت ظلماً و عدواناً(۲)؛ قیامت برپا نمی‌شود تا این که زمین پر از ظلم و جور شده باشد. فرمود: سپس مردی از عترتم یا از اهل بیتم [تردید از راوی است] قیام می‌کند و زمین را پر از عدل و داد خواهد کرد همان‌گونه که پر از ظلم و جور شده است».

امام‌باقر علیه السلام فرمود: «المهدی رجل من ولد فاطمه(۳)؛ مهدی مردی از اولاد فاطمه است».

پی‌نوشت‌ها:
۱. سنن ابن ماجه، ج۲، ص۱۳۶۸، ح۴۰۸۶.
۲. مسند احمد، ج۳، ص۳۶.
۳. بحارالانوار، ج۵۱، ص۴۳، ح۳۲.
منبع: پورتال جامع مهدویت