جمعه، 31 شهريور 1391

پرسش :

«محمد بن مشهدی» راوی با واسطه‌ی دعای ندبه کیست؟

پاسخ :
از کلمات آیت‌الله خویی(ره) به‌ نقل از شیخ حر عاملی به‌دست می‌آید که مراد از محمد بن‌ مشهدی، محمد بن‌ علی‌ بن‌ جعفر است(۱).
ولی مرحوم حاجی نوری در «خاتمۀ مستدرک» دراین‌باره می‌گوید:
«مراد از محمد بن‌ علی‌ بن‌ مشهدی است که از وی به‌عنوان «حائری» نیز یاد شده است. ایشان یکی از راویان ابی‌الفضل شاذان بن‌ جبرئیل قمی است. او همچنین با دو واسطه از شیخ مفید روایت نقل می‌کند»(۲).
به‌هر حال او هر که باشد شخصی قابل اعتماد و مورد وثوق و جلیل‌القدر است که توصیف و مدح وی در کتب رجال آمده است.

پی‌نوشت‌ها:
۱. معجم رجال‌الحدیث، ج۱۷، ص۲۵۹.
۲. مستدرک‌الوسائل، ج۳، ص۳۶۸.

منبع: پورتال جامع مهدویت