يکشنبه، 2 مهر 1391

پرسش :

رژیم عراق در آغاز هجوم سراسرى چه مواضع سیاسى و نظامى اتخاذ کرد؟

پاسخ :
در اطلاعیه شوراى فرماندهى عراق در اولین روز حمله ارتش عراق به ایران آمده است: « ... اگر تاکتیک نظامى و امنیت ارتش عراق ایجاب کند که در سرزمین‏هاى اشغالى بمانیم، آن را تحت اشغال قرار خواهیم داد. »
در این حال سخنگوى رژیم عراق سه شرط را براى پایان دادن به جنگ اعلام کرد: 1- احترام ایران به حاکمیت عراق در مورد محدوده خاک این کشور. 2- شناسایى حقوق قانونى عراق بر شط العرب . 3- بازپس دادن سه جزیره تنب کوچک، تنب بزرگ و ابوموسى .
عراق همچنین میانجى‏گرى کشورهاى عربى را براى پایان دادن به جنگ، شدیدا رد کرد.
رژیم عراق پس از آنکه در دو هفته اول جنگ واقعیت‏ها را درک کرد و با توجه به اینکه نتوانست به اهداف پیش‏بینى شده خود دست یابد، اعلام کرد که حاضر است آتش بس یک طرفه اعلام کند. این موضع جدید را در حالى اتخاذ کرد که توانى براى دستیابى به اهداف بلند پروازانه‏ى خود نداشت و برخى مناطق ایران را در تصرف داشت.
منبع: جنگ ایران و عراق، پرسش‌ها و پاسخ‌ها، فرهاد درویشی، مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ