شنبه، 8 مهر 1391

پرسش :

مسئله قرقسیا و رابطه آن با ظهور امام مهدی علیه السلام چیست؟

پاسخ :
«قرقسیا» که در برخی نسخه ها «قریه ی سبا»، ضبط شده است، نام شهری است که در سوریه واقع شده و اکنون در نزدیکی مرز عراق و سوریه است.[۱] برخی نیز آن را معرب «گرگ سیاه» دانسته اند.
در علائم ظهور مربوط به خروج سفیانی گفته شده است، او، به محلی به این نام وارد می‌شود و رخدادی بزرگ برای او در آن جا اتفاق می‌افتد.[۲]
امام علی (علیه السلام) می‌‌فرمایند: «سفیانی، در شام بر دشمنان پیروز می‌شود. بعد از آن، بین او و دشمنان دیگری در «قرقسیا» جنگی روی می‌‌دهد که پرندگان آسمان و درندگان زمین، از باقیمانده های کشته ها، سیر می‌شوند»[۳].
همچنین «قرقسیا» را محلی در کنار نهر فرات دانسته‌اند.[۴]
بنابراین، به نظر می‌‌رسد نام «قرقسیا» تنها اسم محلی است که برخی از علائم ظهور درآن اتفاق می‌‌افتد و در کتاب‌ها، بیش از این اشاره نشده است.

پی‌نوشت‌ها:
۱. سید محمدکاظم قزوینی، امام مهدی از ولادت تا ظهور، ص ۴۵۴.
۲. همان، ص ۲۵۱.
۳. حسین کریم شاهی بیدگلی، فرهنگ موعود، ص ۱۸۸.
۴. بحار الأنوار، ج ۱۳؛ مهدی موعود، ترجمه ی علی دوانی، ص ۹۸۳.
منبع : پورتال جامع مهدویت