چهارشنبه، 12 مهر 1391

پرسش :

آیا خوردن سوسیس، کالباس و همبرگر برای بیماران قلبی مضر است؟ مصرف قره ‏قروت و آلوچه چطور؟

پاسخ :
پاسخ از دکتر محمدرضا وفا، متخصص تغذیه و رژیم درمانی :
یکی از مسایلی که در تغذیه بیماران قلبی بسیار به آن تاکید می‏شود، کاهش مصرف موادغذایی فراوری شده گوشتی است زیرا این موادغذایی حاوی درصد قابل‌توجهی اسیدهای چرب اشباع هستند که از عوامل موثر در تحریک و تشدید بیماری‏های قلبی - عروقی محسوب می‌شود. مصرف این مواد حتی برای برخی بیماران کاملا ممنوع است. متاسفانه در تهیه و تولید این موادخوراکی فراوری‌شده، از مواد نگهدارنده استفاده می‏شود که مشکلات بیشتری برای این بیماران به وجود خواهد آورد. در فرایند تولید این محصولات، سدیم و ترکیب‌های آن (منوسدیم گلوتامات) و نمک به‌عنوان طعم‏دهنده یا افزایش‌دهنده مدت ماندگاری افزوده می‏شود. سدیم نمک می‏تواند باعث اختلال آب و الکترولیت و بروز پرفشاری خون و در نهایت تشدید بیماری قلبی- عروقی شود. هرچند مصرف متعادل خوراکی‏هایی مانند قره‏قروت و آلوچه در صورتی که سالم باشد، اشکالی ندارد اما از آنجا که احتمال آلودگی میکروبی در این نوع خوراکی‏ها بالاست، باید در مصرف آنها احتیاط شود. معمولا شرایط تهیه و تولید قره‏قروت و حتی نحوه خشک کردن و فراوری آلوچه و میزان نمک افزوده شده به آن مشخص نیست. دریافت نمک بیش از حد برای بیماران قلبی - عروقی بسیار مضر و مانند سم است. از همه مهم‏تر با توجه به اینکه قره‏قروت، ترکیب لبنی و چربی لبنیات از نوع چربی اشباع است، بهتر است بیماران قلبی - عروقی آن را مصرف نکنند.
Salamatiran.com