چهارشنبه، 12 مهر 1391

پرسش :

53 ساله هستم و 10 سال است به علت فشارخون بالا دارو مصرف می‌کنم. تا به حال هر چه پزشکان توصیه‌ کرده‌اند از قبیل رژیم ‌غذایی کم‌نمک، آزمایش ادرار 24 ساعته، اکو، تست‌ورزش، سونوگرافی و... را انجام داده‌ام اما باز هم هنگام عصر، فشارخونم به 16 تا 18 میلی‌متر جیوه می‌رسد. علت چیست و چه کار باید بکنم؟

پاسخ :
پاسخ از دکتر حمیدرضا بنکدار، متخصص قلب و فوق‌تخصص الکتروفیزیولوژی قلب :
شایع‌ترین علت فشارخون بالا، فشارخون اولیه یا اسانسیل است. شرح‌حالتان نشان‌دهنده آن است که به فشارخون اولیه مبتلا هستید (فشارخون ثانویه یعنی به دنبال یک بیماری مثل مشکلات کلیوی فرد دچار افزایش فشارخون شود.) عوامل متعددی در بروز فشارخون اولیه نقش دارند که عبارتند از تصلب‌شرایین، افزایش فعالیت سیستم سمپاتیک (اعصاب نباتی خودکار)، تغییرات غیرطبیعی در تنظیم عصبی هورمونی عروق و اختلال دربارورسپتورها (گیرنده‌های تنظیم‌کننده فشارخون). گاه با وجود کنترل بهینه عوامل خطرساز مثل دیابت، چاقی، چربی‌خون و اصلاح سبک زندگی، باز هم فشارخون بالا می‌ماند و درواقع مقاوم به درمان غیردارویی است. به همین دلیل باید دارو با دوز مناسب و به دقت تجویز و به تدریج دوز دارو تنظیم شود. در مواردی که فشارخون بسیار بالاست، مجبوریم از چند دارو برای کنترل بیماری استفاده کنیم. به نظر من داروهای تجویزشده برای شما نیاز به تنظیم بهتری دارد و ممکن است نیاز به افزایش دوز دارو یا تجویز داروی جدید هنگام عصر داشته باشید. البته باید گفت داروهای مصرفی براساس شرایط بالینی بیمار متفاوت‌اند مثلا برای بیماران بالای 65 سال گاهی از داروی مدر در کنار داروهای فشارخون استفاده می‌شود. بیماران مبتلا به بیماری‌های کلیه، دیابت و پروستات هم هر کدام باید گروهی از داروهای خاص فشارخون را مصرف کنند.
Salamatiran.com