شنبه، 15 مهر 1391

پرسش :

مفهوم عدالت اجتماعی و میزان ارزش و اهمیت آن در حکومت علوی چیست؟

پاسخ :
در حکومت علوی، عدالت اجتماعی، اساس احکام و قوانین و میزان و معیار تشریع است و در نظام اسلامی، همه تصمیم گیری ها بر اساس عدل صورت می گیرد. خداوند نیز در قرآن کریم به همه مسلمانان دستور می دهد تا حد توان در برپایی و تحقق عدالت اجتماعی بکوشند، چنان که در آیه ای می فرماید:
یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا کُونُوا قَوّامینَ بِالْقِسْطِ شُهَداءَلِلّهِ وَ لَوْ عَلی أَنْفُسِکُمْ أَوِ الْوالِدَیْنِ وَ اْلأَقْرَبینَ إِنْ یَکُنْ غَنِیًّا أَوْ فَقیرًا فَاللّهُ أَوْلی بِهِما فَلا تَتَّبِعُوا الْهَوی أَنْ تَعْدِلُوا وَ إِنْ تَلْوُوا أَوْ تُعْرِضُوا فَإِنَّ اللّهَ کانَ بِما تَعْمَلُونَ خَبیرًا. (نساء: 135)
ای کسانی که ایمان آورده اید! برای تحقق عدالت قیام کنید. برای خدا گواهی دهید، اگرچه [این گواهی ]به زیان خود شما یا پدر و مادر یا نزدیکان شما باشد؛ زیرا اگر آنها غنی یا فقیر باشند، خداوند سزاوارتر است که از آنها حمایت کند. بنابراین، از هوا و هوس پیروی نکنید که از حق منحرف خواهید شد و اگر حق را تحریف کنید یا از اظهار آن رو بگردانید، خداوند به آنچه می کنید، آگاه است.
www.irc.ir