پنجشنبه، 20 مهر 1391

پرسش :

مواد لازم و طرز تهیه ماروکا را توضیح دهید.

پاسخ :
مواد لازم برای 4 نفر :
مرغ پاک شده ---------------------------- برای هر نفر یک تکه + 1-2 عدد اضافه
پودر کاری -------------------------------- 2 قاشق غذا خوری
نمک ، فلفل سیاه ، زیره------------------ روی هم نصف استکان
پودر سیر – پودر اورگانو ------------------ به مقدار لازم
لیمو امانی ------------------------------- یک عدد
فلفل سبز -------------------------------- یک عدد متوسط
گوجه فرنگی ----------------------------- یک عدد متوسط
پیاز --------------------------------------- 2 عدد متوسط
زعفران دم شده -------------------------- نصف استکان
هویچ – کدو ------------------------------- از هر کدام دو عدد متوسط
آبلیمو ------------------------------------- به مقدار لازم

طرز تهیه :
مرغ و یک عدد پیاز خلال شده را کمی با هم تفت دهید تا بوی خامی مرغ گرفته شود بعد با یک عدد لیمو امانی و 3 لیوان آب بگذارید تا روی حرارت ملایم یک ساعت بپزد . توجه کنید حرارت آنقدر باشد که بعد از یک ساعت حدود 2 لیوان از آب مرغ مانده باشد .
یک عدد پیاز باقیمانده را خلال خرد کنید ، در مقداری کمی روغن سرخ کنید تا طلایی شود بعد گوجه رنده یا میکس شده را به آن اضافه کنید و بگذارید تا آب گوجه کاملا کشیده شود بعد فلفل سبز را ریز خرد کنید و همراه زعفران دم کرد به گوجه اضافه کنید درب ظرف را بگذارید تا سس کاملا غلیظ شود .
بعد از اینکه مرغ یک ساعت روی حرارت پخت ، پیاز و لیمو را از آب مرغ جدا کنید ، پودر کاری و یک قاشق چایخوری نمک را در آب مرغ حل کنید و همراه زیره و فلفل سیاه داخل سس بریزید و صبر کنید تا سس کاملا غلیظ و مزه دار شود .
بعد مرغ ها را داخل سس بریزید و روی حرارت ملایم و با درب نیمه باز بگذارید کاملا بپزد و مزه دار شود .
بعد از اینکه مرغ ها کاملا پختند آنها را از سس خارج کنید و روی سینی فر بچینید( باقیمانده سس را نگه دارید ) مرغ ها را به مدت 15 دقیقه با درجه حرارت 150 درجه در طبقه وسط فر گریل کنید . نیازی نیست فر از قبل گرم شود. (اگر برای گریل کردن از مایکروفر استفاده میکنید از دستور پخت ترکیبی + گریل استفاده کنید و به مدت 5-6 دقیقه مرغ را گریل کنید . چون قدرت ماکروفر ها با هم متفاوت است اگر در این مدت به نتیجه مطلوب نرسیدید این زمان را تا دوبرابر افزایش دهید) در مدتی که مرغ گریل میشود، هویچ و کدو را جداگانه با مقداری آب و نمک بپزید و در آخر مقداری آبلیمو روی آنها بریزید .
مرغ های گریل شده را در ظرف مورد نظر برای سرو بچینید، هویچ و کدو را کنار آنها بگذارید و باقیمانده سس را یا روی آنها بریزید و یا در ظرفی جداگانه کنار ظرف غذا بگذارید . روی ظرف غذا را کمی پودر سیر و پودر اورگانو بپاشید و غذا را سرو کنید .

نکته :
طعم این غذای ( ظاهرا ) مکزیکی به دلیل استفاده از انواع ادویه و طعم دهنده کاملا سلیقه ایست .
دقت کنید که غذاهایی با ادویه زیاد برای معده های حساس ممکن است مشکل ساز باشند .
این غذا هم کنار برنج سرو میشود و هم به تنهایی یک غذای کامل به شمار میرود .
برای کنار این خوراک به همراه ( یا جایگزین ) هویچ و کدو میتوانید از تکه های سیب زمینی ، قارچ و یا محصولات مشابه استفاده کنید .
حداکثر 10 دقیقه بعد از آماده شدن، غذا را سرو کنید در غیر این صورت غذا کمی خشک میشود .
اگر بیش از 10 دقیقه زمان لازم دارید برای سرو غذا ، 50 گرم کره را به روش بن ماری حرارت دهید و با مقدار خیلی کم آبلیمو و زعفران و پودر اورگانو غلیظ کنید و موقع سرو با قلموی تمیز با این مخلوط روی مرغ را پوشش دهید تا از خشکی آن جلوگیری کند .
www.ch3.ir