شنبه، 13 آبان 1391

پرسش :

آیا تنها در روز غدیر ولایت امیرالمؤمنین علیه السلام اعلام شد؟

پاسخ :
پاسخ از حجت الاسلام محمد دشتى(ره):
اعلام ولایت امام على (ع) پیش از غدیر بارها و بارها توسط پیامبر اسلام (ص) مطرح گردید. بریده بن خضیب اسلمى مى گوید: روزى رسول خدا(ص ) به جمعى و به من امر فرمود ((ما هفت نفر بودیم از جمله ابوبکر، عمر، طلحه و زبیر ))که : ((سلمو على على با مره المؤ منین.)) ((به على سلام کنید)) ما به او به لفظ یا امیرالمؤ منین ، سلام کردیم ، با آنکه رسول الله زنده و در کنار ما بود. رسول خدا(ص) بارها از امامت امام على (ع ) و یازده فرزند او، و امامان معصوم (ع) سخن گفت ، در روز غدیر براى امامت امام على (ع ) و دیگر امامان معصوم (ع) بیعت گرفته شد که فرمود:
فامرت ان اخذ البیعه منکم و الصفقه لکم بقبول ما جئت به عن الله عزوجل فى على امیرالمؤ منین ، و الاوصیاء من بعده الذین هم منى و منه امامه فیهم المهدى الى یوم یلقى الله الذى یقدر و یقضى .
پس از طرف خداى عزیز و بزرگ ماءمورم که براى على امیرالمؤ منین (ع) از شما بیعت بگیرم ، و براى امامان پس از او نیز بیعت کنید. امامانى که همگان از من و تز على مى باشند، و قائم آنان مهدى (عج) است تا روز قیامت که به حق قضاوت خواهند شد.
www.balagh.net