سه‌شنبه، 23 آبان 1391

پرسش :

آیا حدیث «إنَّ الحسین مصباح الهدی و سفینه النجاه»، در عرش خدا نوشته شده است؟

پاسخ :
بدون شک یکی از کسانی که درس‌های زیادی به همه آزاد‌مردان و آزادی خواهان جهان داده، وجود مقدس اباعبدالله الحسین ـ علیه السلام ـ بود، شخصیتی که با خون خودش دین اسلام و قرآن را زنده نگه داشت و در این مسیر از همه‌ی هستی خودش گذشت و عزیز‌ترین بستگان و یاران خود را فدای راه حق و حقیقت و آزادگی نمود؛ مقام ایشان به حدی بلند است که زبان و قلم از وصف او عاجز‌ند.
مرحوم شیخ صدوق در کتاب عیون اخبارالرضا ـ علیه السلام ـ چنین نقل کرده‌اند: أبوالحسن ثابت دوالینی ـ رضی الله عنه ـ در سال 352 در مدینه برایم نقل کرده که با واسطه‌هایی که ذکر شد از امام حسین ـ علیه السلام ـ که فرمود: بر پیامبر اسلام ـ صلی الله علیه و آله ـ وارد شدم در حالی که ابی بن کعب پیش آن حضرت بود، پیامبر به من فرمود: مرحبا به تو ای اباعبدالله! ای زینت آسمان‌ها و زمین‌ها![1]
ابی بن کعب گفت: ای رسول خدا چگونه غیر از شما کسی زینت آسمان‌ها و زمین‌ها می‌باشد؟
پیامبر اکم صلی الله علیه و آله فرمودند: ای ابّی! قسم به آن که مرا به حق، به عنوان پیامبر مبعوث گردانید، به راستی که حسین بن علی ـ علیه السلام ـ در آسمان‌ (نامش) بزرگ‌تر و بلند آوازه‌تر است نسبت به زمین، و به راستی که در طرف راست عرش الهی نوشته شده است که : «حسین چراغ هدایت و کشتی نجات است».
این حدیث را علاوه بر شیخ صدوق، مرحوم علی بن یونس عاملی از علمای قرن نهم در کتاب الصراط المستقیم[2] ، مرحوم بحرانی در مدینة المعاجز[3] ، سید فاخر موسوی در کتاب التجلی الاعظم[4] و مرحوم مجلسی در کتاب شریف بحارالانوار [5] نقل کرده اند.
معرفی منابع جهت مطالعه بیشتر:
1ـ بحارالانوار، محمد باقر مجلسی، ج44، ص174.
2ـ تاریخ زندگانی حسین بن علی ـ علیه السلام ـ ، ناشر مؤسسه الوفاء بیروت، چاپ دوم، سال 1403 هجری.
پی نوشتها:
[1] . صدوق ؛ عیون اخبار الرضا(ع)، بیروت، موسسه اعلمی مطبوعاتی، چاپ اول، 1404ق، ج2، ص62، ح29.
[2] . عاملی ، علی بن یونس ؛ الصراط المستقیم، بی جا، مکتبة مرتضویه لأحیاء آثار جعفریة، ج2، ص161.
[3] . بحرانی، سید هاشم ؛ مدینة المعاجز، بی جا، مؤسسة المعارف الاسلامیة، چاپ اول، 1414ق، ج4، ص52.
[4] . موسوی ، فاخر ؛ التجلی الاعظم ، قم ، بی نا ، چاپ اول ، 1421 ه . ق ، ص16.
[5] . مجلسی، محمد باقر، بحارالانوار، بیروت، مؤسسة الوفاء چاپ دوم، 1403ق، ج36، ص205، ح8.
منبع : اندیشه قم