چهارشنبه، 4 بهمن 1391

پرسش :

اﮔﺮ اﻓﺮادى اﻗﺪام ﺑﻪ ﺟﻤﻊ آورى ﭘﻮل از ﻧﻴﻜﻮﻛﺎران و ﺧﺮﻳﺪ ﺧﺎﻧﻪاى ﺑﺎ آن ﺑﻪ ﻗﺼﺪ ﺣﺴﻴﻨﻴﻪ ﻛﻨﻨﺪ، آﻳﺎ اﻗﺪام آﻧﺎن ﺑﺮاى ﺟﻤﻊ آورى ﭘﻮل ﺑﺮاى اﻳﻦ ﻛﺎر ﻛﺎﻓﻰ اﺳﺖ ﺗﺎ ﺣﻖ وﻗﻒ آن ﺧﺎﻧﻪ را ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﺣﺴﻴﻨﻴﻪ داﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﻨﺪ ﻳﺎ آﻧﻜﻪ ﺑﺎﻳﺪ ﺑﺮاى اﻳﻦ ﻛﺎر از ﺻﺎﺣﺒﺎن ﭘﻮﻟﻬﺎ وﻛﺎﻟﺖ ﺑﮕﻴﺮﻧﺪ؟ و از آﻧﺠﺎ ﻛﻪ در واﻗﻒ ﺷﺮط اﺳﺖ ﻛﻪ ﻳﺎ ﻣﺎﻟﻚ ﺑﺎﺷﺪ و ﻳﺎ در ﺣﻜﻢ ﻣﺎﻟﻚ، و اﻳﻦ اﻓﺮاد ﻣﺎﻟﻚ ﻧﻴﺴﺘﻨﺪ، آﻳﺎ ﺑﻪ ﺻﺮف ﺟﻤﻊآورى ﭘﻮل ﺗﻮﺳﻂ آﻧﺎن، ﺑﺮ آﻧﺎن ﺣﻜﻢ ﻣﺎﻟﻚ ﺻﺪق ﻣﻰﻛﻨﺪ ﺗﺎ ﺣﻖ وﻗﻒ داﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﻨﺪ؟

پاسخ :
پاسخ از حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی :
اﮔﺮ از ﻃﺮف اﻓﺮاد ﺧﻴﺮ وﻛﻴﻞ ﺑﺎﺷﻨﺪ ﺗﺎ ﺧﺎﻧﻪ را ﺑﻌﺪ از ﺧﺮﻳﺪ، ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﺣﺴﻴﻨﻴﻪ وﻗﻒ ﻛﻨﻨﺪ، وﻗﻒ آﻧﺎن ﺑﻪ وﻛﺎﻟﺖ از ﻣﺎﻟﻜﻴﻦ ﺻﺤﻴﺢ اﺳﺖ.
منبع : اﺳﺘﻔﺘﺎﺋﺎت ﺑﺎب وﻗﻒ، ﺣﻀﺮت آﻳﺖ الله اﻟﻌﻈﻤﻲ ﺧﺎﻣﻨﻪای ﻣﺪﻇﻠﻪ اﻟﻌﺎﻟﻲ، ﻣﻌﺎوﻧﺖ ﻓﺮﻫﻨﮕﻲ ﺳﺎزﻣﺎن اوﻗﺎف ، مهر1390