شنبه، 7 بهمن 1391

پرسش :

ﺷﺨﺼﻰ ﻣﻘﺪارى آﻫﻦ و ﻟﻮازم ﺟﻮﺷﻜﺎرى را ﺑﺮاى ﺳﺎﺧﺖ ﻣﺴﺠﺪ در ﻣﻜﺎﻧﻰ ﻫﺪﻳﻪ ﻛﺮده و ﺑﻌﺪ از ﭘﺎﻳﺎن ﻛﺎر ﻣﻘﺪارى از آﻧﻬﺎ زﻳﺎد آﻣﺪه اﺳﺖ و ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪﺑﻪ اﻳﻨﻜﻪ ﺳﺎﺧﺘﻤﺎن ﻣﺴﺠﺪ ﺑﻪ ﻋﻠﺖ ﻫﺰﻳﻨﻪﻫﺎى دﻳﮕﺮ ﺑﺪﻫﻰ دارد، آﻳﺎ ﻓﺮوش آن ﻣﻘﺪار اﺿﺎﻓﻰ و ﻣﺼﺮف ﭘﻮل آن ﺑﺮاى ﭘﺮداﺧﺖ ﺑﺪﻫﻴﻬﺎى ﻣﺴﺠﺪ و رﻓﻊ ﺳﺎﻳﺮ ﻧﻴﺎزﻫﺎى آن ﺟﺎﻳﺰ اﺳﺖ؟

پاسخ :
پاسخ از حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی :
اﮔﺮ ﺷﺨﺺ ﻣﺘﺒﺮع، آن اﺑﺰار و ﻟﻮازم را ﺑﺮاى ﺳﺎﺧﺖ ﻣﺴﺠﺪ داده ﺑﺎﺷﺪ و آﻧﻬﺎ را ﺑﺮاى اﻧﺠﺎم اﻳﻦ ﻛﺎر از ﻣﻠﻚ ﺧﻮد ﺧﺎرج ﻛﺮده ﺑﺎﺷﺪ، در اﻳﻦ ﺻﻮرت ﻫﺮ ﻛﺪام ﻛﻪ ﻗﺎﺑﻞ اﺳﺘﻔﺎده ﺑﺎﺷﺪ، ﻫﺮ ﭼﻨﺪ در ﻣﺴﺎﺟﺪ دﻳﮕﺮ، ﻓﺮوش آن ﺟﺎﻳﺰ ﻧﻴﺴﺖ ﺑﻠﻜﻪ ﺑﺎﻳﺪ ﺑﺮاى ﺗﻌﻤﻴﺮ ﻣﺴﺎﺟﺪ دﻳﮕﺮ ﺑﻜﺎر رود، وﻟﻰ اﮔﺮ ﻣﺘﺒﺮع ﻓﻘﻂ اﺟﺎزه اﺳﺘﻔﺎده از آﻧﻬﺎ را در ﻣﺴﺠﺪ داده ﺑﺎﺷﺪ، دراﻳﻦ ﺻﻮرت ﻣﻘﺪار اﺿﺎﻓﻰ ﻣﺎل ﺧﻮد اوﺳﺖ و اﺧﺘﻴﺎر آن ﻫﻢ در دﺳﺖ او ﻣﻰﺑﺎﺷﺪ.
منبع : اﺳﺘﻔﺘﺎﺋﺎت ﺑﺎب وﻗﻒ، ﺣﻀﺮت آﻳﺖ الله اﻟﻌﻈﻤﻲ ﺧﺎﻣﻨﻪای ﻣﺪﻇﻠﻪ اﻟﻌﺎﻟﻲ، ﻣﻌﺎوﻧﺖ ﻓﺮﻫﻨﮕﻲ ﺳﺎزﻣﺎن اوﻗﺎف ، مهر1390