شنبه، 7 بهمن 1391

پرسش :

ﻋﺪهای اﻓﺮاد ﺧﻴﺮ ﺑﺎ ﺟﻤﻊ آوری ﻛﻤﻜﻬﺎﺋﻲ از ﻣﺮدم، ﺑﻨﺎﺋﻲ را ﺟﻬﺖ اﻧﺠﻤﻨﻲ ﺑﻪ ﻧﺎم اﻧﺠﻤﻦ ﺗﻮﺣﻴﺪی ﺗﺄﺳﻴﺲ ﻛﺮدﻧﺪ وﻟﻲ از آﻧﺠﺎ ﻛﻪ اﻳﻦ اﻧﺠﻤﻦ ﻣﻨﺤﻞ ﺷﺪ، اﻳﻦ ﺑﻨﺎ ﺗﻮﺳﻂ ﻣﺆﺳﺴﻴﻦ اﻧﺠﻤﻦ ﻣﺬﻛﻮر وﻗﻒ ﻣﺴﺠﺪ ﻣﺤﻞ ﮔﺮدﻳﺪ و ﭘﺲ از اﻳﻨﻜﻪ ﻣﺴﺌﻮﻟﻴﻦ اﻣﻮر ﻣﺴﺠﺪ ﺳﺎﺧﺘﻤﺎن ﻣﺬﻛﻮر را ﺑﻼ اﺳﺘﻔﺎده و ﻣﺘﺮوﻛﻪ رﻫﺎ ﻛﺮدﻧﺪ، اداره ﺑﻬﺰﻳﺴﺘﻲ ﺑﺎ ﺗﻮاﻓﻖ ﻣﺴﺌﻮﻟﻴﻦ ﻣﺴﺠﺪ و ﺻﺮف ﻫﺰﻳﻨﻪﻫﺎی ﻓﺮاوان آن را ﺗﻌﻤﻴﺮ و در ﺟﻬﺖ ﺧﺪﻣﺖ ﺑﻪ ﺗﻌﺪاد ﻛﺜﻴﺮی از ﺧﺎﻧﻮادهﻫﺎی ﻣﺤﺮوم و ﺑﻲ ﺳﺮﭘﺮﺳﺖ ﻣﻮرد اﺳﺘﻔﺎه ﻗﺮار داد، اﻛﻨﻮن ﻣﺘﻮﻟﻴﺎن ﻣﺴﺠﺪ ادﻋﺎی ﻣﺎﻟﻜﻴﺖ و ﺗﺨﻠﻴﻪ اﻳﻦ ﺳﺎﺧﺘﻤﺎن را ﻧﻤﻮده اﻧﺪ ﻟﻄﻔﺎ ﺑﻔﺮﻣﺎﺋﻴﺪ ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ اﻳﻨﻜﻪ اﻳﻦ ﺑﻨﺎ از ﻛﻤﻚﻫﺎی ﻣﺮدﻣﻲ ﺟﻬﺖ اﻧﺠﻤﻦ ﻓﻮق ﺗﺄﺳﻴﺲ ﺷﺪه آﻳﺎ وﻗﻒ ﺑﺮای ﻣﺴﺠﺪ ﺻﺤﻴﺢ اﺳﺖ؟

پاسخ :
پاسخ از حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی :
ﭼﻨﺎﻧﭽﻪ دﻫﻨﺪﮔﺎن ﭘﻮل اﺧﺘﻴﺎر ﺑﻪ ﻣﺆﻣﻨﻴﻦ داده ﺑﺎﺷﻨﺪ وﻗﻒ ﻣﺰﺑﻮر ﺻﺤﻴﺢ ﺑﻮده اﺳﺖ و ﺑﺎﻳﺪ ﻣﺤﻞ ﻣﺰﺑﻮر را ﺗﺨﻠﻴﻪ و ﺗﺤﻮﻳﻞ ﺟﻬﺖ ﻣﺴﺠﺪ ﺑﺪﻫﻨﺪ و ﻗﺎﺑﻞ ﺧﺮﻳﺪ و ﻓﺮوش ﻧﻴﺴﺖ.
منبع : اﺳﺘﻔﺘﺎﺋﺎت ﺑﺎب وﻗﻒ، ﺣﻀﺮت آﻳﺖ الله اﻟﻌﻈﻤﻲ ﺧﺎﻣﻨﻪای ﻣﺪﻇﻠﻪ اﻟﻌﺎﻟﻲ، ﻣﻌﺎوﻧﺖ ﻓﺮﻫﻨﮕﻲ ﺳﺎزﻣﺎن اوﻗﺎف ، مهر1390