شنبه، 7 بهمن 1391

پرسش :

ﺷﺨﺼﻲ ﻳﻚ ﺗﺨﺘﻪ ﻓﺮش ﺑﻪ ﻣﺴﺠﺪ اﻫﺪاء ﻧﻤﻮده و اﻛﻨﻮن اﻳﻦ ﻓﺮش در ﻣﺴﺠﺪ ﺑﻼ اﺳﺘﻔﺎده ﻣﺎﻧﺪه اﺳﺖ. آﻳﺎ ﻣﻲﺗﻮان آن را ﻓﺮوﺧﺖ و ﻣﺒﻠﻎ ﺣﺎﺻﻞ آن را در ﻣﻮارد دﻳﮕﺮ ﻣﺴﺠﺪ ﺻﺮف ﻛﺮد؟

پاسخ :
پاسخ از حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی:
اﮔﺮ اﺳﺘﻔﺎده از آن در ﻫﻤﺎن ﻣﺴﺠﺪ ﺑﻪ ﻫﻴﭻ وﺟﻪ اﻣﻜﺎن ﻧﺪارد در ﻣﺴﺠﺪ دﻳﮕﺮی ﺑﻬﺮه ﺑﺮداری ﻛﻨﻨﺪ و اﮔﺮ آن ﻫﻢ اﻣﻜﺎن ﻧﺪارد در ﻣﺼﺎﻟﺢ ﻋﺎﻣﻪ از آن اﺳﺘﻔﺎده ﻧﻤﺎﻳﻨﺪ و اﮔﺮ ﺑﻬﺮهﺑﺮداری از آن ﻣﻤﻜﻦ ﻧﻴﺴﺖ ﻣﮕﺮ ﺑﻪ ﻓﺮوش آن، ﻣﻲﺗﻮاﻧﻨﺪ ﺑﻔﺮوﺷﻨﺪ و ﭘﻮل آن را ﺑﻪ ﻫﻤﺎن ﻧﺤﻮ و ﺗﺮﺗﻴﺐ ﻛﻪ ﮔﻔﺘﻪ ﺷﺪ ﻣﺼﺮف ﻛﻨﻨﺪ.
منبع: اﺳﺘﻔﺘﺎﺋﺎت ﺑﺎب وﻗﻒ، ﺣﻀﺮت آﻳﺖ الله اﻟﻌﻈﻤﻲ ﺧﺎﻣﻨﻪای ﻣﺪﻇﻠﻪ اﻟﻌﺎﻟﻲ، ﻣﻌﺎوﻧﺖ ﻓﺮﻫﻨﮕﻲ ﺳﺎزﻣﺎن اوﻗﺎف، مهر1390.