چهارشنبه، 25 بهمن 1391

پرسش :

آیا کسى که براى هر یک از درآمدهاى خود سال خمس جداگانه‏اى قرارداده، جایز است خمس سودى را که سر سال خمسى آن رسیده، از سودهاى دیگرى که سال بر آنها نگذشته است، بپردازد؟ در صورتى که بداند این درآمدها به‌طور کامل تا پایان سال باقى مى‏مانند و چیزى از آنها صرف مؤونه نمى‏شود، چه حکمى دارد؟

پاسخ :
هرگاه بخواهد خمس منفعت یک کسب را از درآمد کسب دیگر بپردازد، باید خمس مبلغ پرداختى را نیز بپردازد و درآمدهایى که چیزى از آن به مصرف هزینه‏هاى زندگى نمى‏رسد، مخیر است بین اینکه خمس آن را هنگام حصول آن بپردازد یا تا رسیدن سال خمسى، صبر کند.
منبع : رساله اجوبة الاستفتائات حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی