يکشنبه، 13 اسفند 1391

پرسش :

شخصى مقدارى از زمین کشاورزیش را به پسر برادرش، هبه کرد به شرط این که او دو ربیبه خود را به عقد دو پسر هبه‏کننده، در آورد، ولى فرزند برادر، یکى از ربیبه‏ها را به عقد یک پسر در آورد امّا از تزویج ربیبه دوّم امتناع نمود آیا این هبه با شرط مذکور، صحیح و لازم مى‏باشد یا نه؟

پاسخ :
این هبه، صحیح و لازم است، لکن شرط، باطل است زیرا ناپدرى ولایتى بر ربیبه‏ها ندارد بلکه ازدواج آنان، در صورتى که پدر یا جّد پدرى نداشته باشند، منوط به رضایت خودشان است.
بلى، اگر مراد از شرط مذکور این است که پسر برادر با گفتگو و مذاکره، رضایت ربیبه‏ها را براى ازدواج با پسران آن شخص، جلب کند، شرط صحیح و وفاء به آن لازم است و اگر به شرط عمل نکند هبه کننده، حق فسخ خواهد داشت.
منبع : رساله اجوبة الاستفتائات حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی