يکشنبه، 13 اسفند 1391

پرسش :

شخصى قطعه زمینى را به نام فرزند صغیرش خریدارى کرده و سند عادى آن را به اسم او به این صورت تنظیم نموده است: «فروشنده فلان شخص است و خریدار هم فلان فرزندش مى‏باشد» و بعد از آنکه آن کودک به سن بلوغ رسید زمین مزبور را به شخص دیگرى فروخت، ولى ورثه پدر با این ادّعا که آن را از پدرشان به ارث برده‏اند، با آنکه اسمى از پدرشان در سند عادى نیامده آن زمین را تصرّف کردند، آیا جایز است ورثه در این حالت براى مشترى دوم مزاحمت ایجاد کنند؟

پاسخ :
مجرّد ذکر نام فرزند صغیر درقرارداد معامله به عنوان مشترى، ملاک مالکیت او نیست، بنا بر این اگر ثابت شود که پدر زمینى را که با پول خودش خریده، به فرزندش هبه کرده و یا به او صلح نموده، زمین متعلّق به اوست و اگر آن را بعد از رسیدن به سنّ بلوغ به نحو صحیح شرعى به خریدار دیگرى بفروشد، کسى حق مزاحمت و گرفتن زمین از دست او را ندارد.
منبع : رساله اجوبة الاستفتائات حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی