يکشنبه، 13 اسفند 1391

پرسش :

زمینى در یک سند عادى به نام پدرى است و بعد از مدتى سند رسمى آن به نام فرزند صغیرش صادر مى‏شود، ولى هنوز زمین دراختیار پدر است و اکنون که فرزند به سن بلوغ رسیده، ادعا مى‏کند که آن زمین ملک اوست زیرا سند رسمى به نام او ثبت شده است، ولى پدر او مى‏گوید که زمین را با پول خودش و براى خودش خریده و فقط براى تخفیف مالیات، آن را به نام فرزندش نموده است. آیا اگر فرزند او زمین را بدون رضایت پدرش تصرّف کند غاصب محسوب مى‏شود؟

پاسخ :
اگر پدرى که زمین را با پول خودش خریده، تا بعد از بلوغ فرزند، متصرّف در آن بوده است، تا زمانى که فرزند ثابت نکرده که پدرش آن زمین را به او هبه کرده و مالکیّت آن را به او منتقل نموده، حق ندارد به مجرّد اینکه سند رسمى آن به نام اوست در مالکیّت و تصرّف در زمین و تسلط برآن، مزاحم پدرش شود.
منبع : رساله اجوبة الاستفتائات حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی