يکشنبه، 13 اسفند 1391

پرسش :

تعدادى از دانش‏آموزان دختر و پسر مؤسسه ما طبق تاریخ تولدشان به سن بلوغ رسیده‏اند و بر اثر مشاهده اختلال در حافظه و ضعف آن، مورد معاینات پزشکى قرار گرفتند تا هوش و حافظه آنان آزمایش شود، نتیجه آن بررسى‏ها اثبات عقب‏ماندگى ذهنى آنان از یک سال پیش یا بیشتر بود، ولى بعضى از آنان را نمى‏توان مجنون محسوب کرد زیرا در حدّى هستند که مسائل اجتماعى و دینى را درک مى‏کنند، آیا تشخیص این مرکز مانند تشخیص پزشکان اعتبار دارد و براى آن دانش‏آموزان ملاک است؟

پاسخ :
معیار توجه تکالیف شرعى به انسان این است که او شرعاً بالغ و از نظر عرف عاقل باشد، ولى درجات درک و هوش معتبر نیست و دراین رابطه تأثیرى ندارد.
منبع : رساله اجوبة الاستفتائات حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی