دوشنبه، 14 اسفند 1391

پرسش :

اتاق بازرگانى که تابع وزارت بازرگانى است تعدادى لوازم منزل از قبیل فرش و یخچال و چیزهاى دیگر را دراختیار یکى از فروشگاهها قرار داده تا آنها را به قیمت دولتى بفروشد، ولى با توجه به زیاد بودن تقاضا نسبت به عرضه، مسئول فروشگاه اقدام به چاپ کارتهاى قرعه‌کشى نموده است تا کالاهاى مزبور را از این طریق بفروشد و هر کارت قرعه‌کشى هم به قیمت معیّنى فروخته شده تا درآمد حاصل از آن درامور خیریه مصرف شود، آیا فروش آن کالاها از طریق قرعه‌کشى شرعاً اشکال دارد؟ و آیا فروختن کارتهاى قرعه‌کشى که مربوط به کالاهاى عرضه شده هستند، شرعاً داراى اشکال است؟

پاسخ :
واجب است مسئولین فروشگاه، کالاها را با همان شرایطى که از مسئولین مربوطه گرفته‏اند به مشتریان عرضه نمایند و حق ندارند شرایط فروش را تغییر داده و از طرف خودشان شرطهاى دیگرى براى آن قرار دهند و قصد مصرف درآمد حاصل از فروش کارتهاى قرعه‌کشى در امور خیریه، مجوّز قراردادن شرطهاى دیگرى براى فروش آن کالاها نیست.
منبع : رساله اجوبة الاستفتائات حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی