دوشنبه، 14 اسفند 1391

پرسش :

شخصى مقدارى آهن و لوازم جوشکارى را براى ساخت مسجد در مکانى هدیه کرده و بعد از پایان کار مقدارى از آنها زیاد آمده است و با توجّه‏به اینکه ساختمان مسجد به علت هزینه‏هاى دیگر بدهى دارد، آیا فروش آن مقدار اضافى و مصرف پول آن براى پرداخت بدهیهاى مسجد و رفع سایر نیازهاى آن جایز است؟

پاسخ :
اگر شخص متبرّع، آن ابزار و لوازم را براى ساخت مسجد داده باشد و آنها را براى انجام این کار از ملک خود خارج کرده باشد، در این صورت هر کدام که قابل استفاده باشد، هرچند در مساجد دیگر، فروش آن جایز نیست بلکه باید براى تعمیر مساجد دیگر بکار رود، ولى اگر متبرع فقط اجازه استفاده از آنها را در مسجد داده باشد، دراین صورت مقدار اضافى مال خود اوست و اختیار آن هم در دست او مى‏باشد.
منبع : رساله اجوبة الاستفتائات حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی