چهارشنبه، 16 اسفند 1391

پرسش :

پدر من بدهی داشته است و سه سال است که فوت کرده است . پدر من یک خانه دارد که مادر و خواهرم در آن زندگی می کنند . این بدهی مانده است . آنها پولی دارند که می خواهند در بانک بگذارند و از روی آن وام بگیرند . آیا این پول حلال است که سود آنرا بگیرند تا قرض پدرم را بدهند

پاسخ :
اگر این سپرده گذاری برای سودآوری مطابق یکی ازعقود شرعی باشد مثل مضاربه یا جعاله یا وکالت یا مشارکت ، اشکالی ندارد . ممکن است که طرف ودیعه می سپارد و قصدسود گرفتن ندارد ، بانک خودش مبلغی را اضافه می دهد ، این هم اشکالی ندارد . سپردهای بلندمدت و کوتاه مدت بانک ها از نظر رهبر انقلاب اشکالی ندارد زیرا این قوانین بانکها را مجلس تصویب کرده است . بعضی از مراجع نسبت به این سپرده گذاری فتوای دیگری دارند .شما می توانید با دفتر مرجع تقلیدتان تماس بگیرید و از آنها سوال کنید .
منبع: ch3.ir