شنبه، 26 اسفند 1391

پرسش :

اگر انسان حاجت برادر دینی خودش را برآورد و در مقابل آن هدیه ای بگیرد حرام است؟

پاسخ :
اگر کاری برای طرف انجام می دهید و آن کار مشروع است می توانید مزد کارتان را بگیرد و اگر فرد کاری می کند و خود طرف هم هدیه ای به او می دهد این هم اشکالی ندارد. اما اگر کارمندی که استخدام اداره یا شرکتی است و در قبال کاری که انجام می دهد مزد می گیرد، از ارباب رجوع هدیه بگیرد حرام است زیرا ایشان در قبال حقوقی که می گیرد موظف است که کار مردم را انجام بدهد و دیگر نمی تواند از ارباب رجوع هدیه بگیرد.
منبع: www.ch3.ir