سه‌شنبه، 15 مرداد 1392

پرسش :

مواد لازم و طرز تهیه سمبوسه آسیایی را توضیح دهید.

پاسخ :
مواد لازم:
رب گوجه‌فرنگی - یک قاشق سوپخوری
گوشت چرخ کرده - 300 گرم
سبزی معطر (خرد شده) - 100 گرم
سیر تازه - چهار حبه
پیاز داغ - چهار قاشق سوپخوری
فلفل دلمه‌ای - یک عدد
قارچ - 100 گرم
روغن مایع - 500 گرم
فلفل و نمک - به میزان لازم

مواد لازم برای خمیر سمبوسه:
آرد گندم 300 گرم
مایه خمیر یک قاشق چایخوری
ماست 50 گرم
روغن مایع 30 گرم
نمک نصف قاشق سوپخوری
آب به میزان لازم

طرز تهیه:
ابتدا پیاز و فلفل‌دلمه‌ای را سرخ کرده، بعد گوشت را به آن اضافه می‌کنیم، وقتی گوشت هم تفت خورد قارچ و سبزی خرد شده، فلفل ، نمک و رب گوجه‌فرنگی را نیز اضافه می‌کنیم.

طرز تهیه خمیر:
بعد از الک کردن آرد، آب را کم‌کم اضافه می‌کنیم و خمیر ملایمی به دست می‌آید، مایه خمیر را که نیم ساعت قبل با آب‌گرم خیس کرده‌ایم داخل آرد اضافه می‌کنیم و جوش‌شیرین ، ماست و مقداری نمک، اضافه می‌کنیم و خمیر خیلی نرم درست می‌کنیم.
مقداری آرد روی تخته می‌پاشیم و خمیر را به اندازه گلوله‌های کوچک درست کرده بعد روی تخته پهن می‌کنیم و از مواد آماده داخل خمیر می‌ریزیم و خمیر را می‌بندیم، دور تا دور سمبوسه‌ها را با چنگال می‌دوزیم و داخل روغن داغ تا وقتی طلایی شود سرخ می‌کنیم.