دوشنبه، 21 مرداد 1392

پرسش :

مواد لازم و طرز تهیه آش گوشت را توضیح دهید.

پاسخ :
مواد لازم برای شش نفر:
گوشت گوسفند خرد شده - 300 گرم
عدس - نصف پیمانه
کولیس گوجه‌فرنگی - پیمانه
جعفری خرد شده - یک پیمانه
کرفس ریز خرد شده - یک پیمانه
پیاز ریز خرد شده - 5/1 پیمانه
چوب دارچین - حدود هفت سانتی‌متر
پودر زنجبیل - نصف قاشق چایخوری
زعفران ساییده - حدود یک قاشق چایخوری
نخود خیس خورده - یک پیمانه
کره - یک قاشق غذاخوری
آرد - یک قاشق غذاخوری
رشته آش نازک یا رشته سوپی خرد شده - 100 گرم
تخم‌مرغ - یک عدد
آبلیموی تازه - نصف عدد
نمک و فلفل - به میزان لازم

طرز تهیه:
گوشت خورشی خرد شده، عدس، کولیس گوجه‌فرنگی، جعفری، گشنیز، کرفس، پیاز، دارچین، زنجبیل و زعفران را در قابلمه بزرگی بریزید و نخود را به آن بیفزایید. هشت پیمانه آب در آن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا جوش بیاید. سپس حرارت را کم کنید تا آش بجوشد و نخود بپزد.آرد را در یک پیمانه آب حل کنید و در آش بریزید. حرارت را زیاد کنید و وقتی آش جوش آمد رشته خرد شده را به آن اضافه کنید.تخم‌مرغ را به همراه آبلیمو خوب بزنید و در سوپ بریزید و هم بزنید. حرارت را کم کنید تا آش 15 دقیقه دیگر بپزد. سپس نمک و فلفل را به آن بیفزایید.این آش را می‌توانید به همراه سس تند سرو کنید.

طرز تهیه کولیس گوجه‌ فرنگی:
برای تهیه کولیس‌‌گوجه‌فرنگی چهار گوجه متوسط را شسته و با چاقوی تیزی در زیر آن به شکل ضربدر برش بزنید. یک قابلمه آب سرد را روی حرارت قرار دهید و وقتی جوش آمد گوجه‌فرنگی‌ها را به مدت 15 دقیقه در آن بیندازید و سپس آبکشی کنید. پوست گوجه‌فرنگی‌ها را بگیرید و آنها را از وسط نصف کنید.
آب و تخم آنها را در کاسه‌ای بریزید و از صافی رد کنید سپس آب را به همراه گوشت گوجه‌ها در مخلوط کن بریزید تا به شکل پوره درآید.