شنبه، 26 مرداد 1392

پرسش :

مواد لازم و طرز تهیه کتلت خرچنگ را توضیح دهید.

پاسخ :
مواد لازم برای چهار نفر :
گوشت خرچنگ ----------------------------- 400 گرم
سرکه سفید -------------------------------- در صورت لزوم نصف استکان
تخم مرغ ------------------------------------ 1 عدد
هویچ ---------------------------------------- 2 عدد متوسط
ترب سفید رنده شده ----------------------- 1 قاشق غذا خوری
سیب زمینی -------------------------------- 1 عدد متوسط
شیر ----------------------------------------- 2 قاشق غذا خوری
آرد سیب زمینی ---------------------------- 1 قاشق چایخوری
پیازچه خرد شده ---------------------------- 8 عدد متوسط
جعفری خرد شده --------------------------- 1 استکان
نمک ، فلفل ---------------------------------- به مقدار لازم
آرد سوخاری --------------------------------- 1 استکان
سس هلندی * ------------------------------ به مقدار لازم

طرز تهیه :
اگر از کنسرو خرچنگ یا از خرچنگ پاک شده و آماده استفاده میکنید ، گوشت خرچنگ را چند بار میکس کنید تا یکدست شود .
ولی اگر از خرچنگ تازه و پاک نشده استفاده میکنید برای پاک کردن خرچنگ ابتدا در یک قابلمه متناسب با اندازه خرچنگ ها ، تا نصف آب بریزید و همراه نصف استکان سرکه سفید و یک قاشق سوپ خوری نمک بگذارید کاملا جوش بیاید . وقتی آب کاملا جوشید خرچنگ ها را داخل قابلمه بیندازید و به مدت 10 دقیقه با حرارت زیاد و درب باز بجوشانید . پوست خرچنگ تازه ، به رنگ خاکستری مایل به آبی است ولی در آب جوش تقریبا قرمز رنگ ( حنایی ) می شود . بعد خرچنگها را از قابلمه خارج کنید و سریع زیر آب سرد قرار دهید . با این روش به راحتی قسمتهای سخت بدن خرچنگ را میتوانید از گوشت آن جدا کنید .
بعد از اینکه گوشت خرچنگها را جدا کردید ( یعنی خرچنگها را پاک کردید ) آنها را چند بار کاملا میکس کنید تا یکدست شوند .
سیب زمینی و هویچ را جداگانه آب پز کنید و بعد ریز رنده کنید . ( یا میکس کنید )
در یک کاسه مناسب ، گوشت خرچنگ ، سیب زمینی ، هویچ ، پیازچه خرد شده ، نمک و فلفل ، ترب سفید، جعفری و تخم مرغ را خوب با هم مخلوط کنید و ورز دهید. وقتی مواد حالت چسبندگی پیدا کردند ، آرد سیب زمینی و شیر را نیز اضافه کنید و چند دقیقه کاملا ورز دهید تا مواد با هم مخلوط شوند و بافت منسجمی پیدا کنند .
مایه این کتلت به دلیل بافت منسجمی که پیدا میکند ، برای شکل دادن بسیار مناسب است .