سه‌شنبه، 16 مهر 1392

پرسش :

28 سالمه 10 روز قبل از قاعدگی نفخ شدید به همراه افزایش سایز پیدا می کنم برای رفع این مشکل چه کنم؟

پاسخ :
پاسخ از خانم شهزاد محمدیان، کارشناس ارشد تغذیه:
غذاهای خود را به صورت وعده های غذایی کم حجم و در دفعات متعدد مصرف کنید تا نفخ و احساس پری در شما کاهش یابد. دریافت نمک و غذاهای حاوی نمک را محدود کرده تا نفخ و احتباس مایعات (ورم) را کاهش دهید . غذاهای غنی از کربوهیدارت پیچیده را انتخاب کنید مانند میوه ها ، سبزیجات و غلات غذاهای غنی از کلسیم و منیزیوم بیشتر مصرف کنید، چرا که این عناصر برای عمل کرد طبیعی هورمون ها ، کنترل و تقویت عضلات و انقباضات آن مورد نیاز است و کمبود آن ها انقباضات عضلانی و درد ناحیه عضلات را افزایش می دهد. از منابع غذایی غنی از عناصر فوق می توان به سبزی های حاوی برگ سبز، نان تهیه شده از آرد کامل جو و گندم، سبوس گندم، سیب زمینی و مواد لبنی اشاره کرد. اگر کلسیم کافی از طریق برنامه غذایی خود دریافت نمی کنید ، به مکمل کلسیم روزانه نیاز خواهید داشت . لازم است ازمنابع غذایی حاوی ویتامین B6 مانند جگر، سیب زمینی ، موز ، عدس و اسفناج بیشتر استفاده نمایید، زیرا این ویتامین از بروز افسردگی جلوگیری می کند و میزان سرتونین مغز را افزایش می دهد. * مصرف غذاهای غنی از پتاسیم مانند: موز، انجیر، آلو، گوجه فرنگی، قارچ ، کشمش سیاه، گل کلم و کلم بروکلی موجب کاهش تورم ناشی از احتباس آب می گردد. * غذاهایی مانند گوجه فرنگی، خرما، موز، آناناس و آواکادو به دلیل داشتن ماده ای که در معده به سطح گیرنده های موجود متصل شده و باعث تشدید فعالیت و واکنش سرتونین در مغز می گردند توصیه می شود. روزانه یک عدد مکمل مولتی ویتامین دریافت کنید . از مصرف کافئین اجتناب نمایید . مصرف ماهی تخم مرغ را افزایش دهید در روز چند نوبت عرق زیره استفاده نمایید - تمرینات ورزشی مانند پیاده روی منظم و ورزش های شکم و لگن، اثرات سودمندی در کاهش علائم PMS دارند.
منبع: پزشک آنلاین