دوشنبه، 29 مهر 1392

پرسش :

کسى که مقدارى از نیازهاى زندگى خود را به صورت اقساط بلند مدت (مثلاً سه ساله) تهیه کرده است، آیا مى تواند سر سال خمسى، همه بدهى خود را از درآمد سال کسر کند؟

پاسخ :
آیات عظام امام، سیستانى، مکارم و نورى: خیر، تنها قسط هایى که در آن سال باید بپردازد، جزء مخارج آن سال شمرده مى شود1.
آیات عظام بهجت، تبریزى، خامنه اى، صافى و فاضل: خیر، تنها قسط هایى که در آن سال پرداخته مى شود ـ در صورت پرداخت بدهى ـ جزء مخارج آن شمرده مى شود و از درآمد سال کسر مى گردد2.
پی نوشت :
1. امام، استفتاءات، ج 1، س 167؛ نورى، توضیح المسائل، م 1782 و استفتاءات، ج 2، س 332؛ سیستانى، توضیح المسائل، م 1756؛ مکارم، توضیح المسائل، م 1514.
2. فاضل، جامع المسائل، ج 1، س 845؛ خامنه اى، اجوبة، س 868؛ صافى، جامع الاحکام، ج 1، س 729 و 730؛ بهجت، توضیح المسائل، م 1406، 1407؛ تبریزى، استفتاءات، س 875.
منبع: www.porseman.org