دوشنبه، 29 مهر 1392

پرسش :

آیا به پولى که در مدت تحصیل در دانشگاه به عنوان کمک هزینه دریافت مى شود، خمس تعلق مى گیرد؟

پاسخ :
همه مراجع: خیر، خمس ندارد 1.
تبصره 1. کمک هزینه تحصیلى وامى است که در مدت تحصیل، به دانشجویان پرداخت مى شود و اقساط آن چند سال بعد، باز پس گرفته مى شود.
تبصره 2. چنانچه کمک هزینه تحصیلى تا پس از پرداخت اقساط آن پس انداز شود، به اصل و سود آن خمس تعلق مى گیرد.
تبصره 3. به سود حاصل از کمک هزینه تحصیلى، چنانچه تا سر سال خمسى زیاد بیاید، خمس تعلق مى گیرد.
پی نوشت :
1. امام، استفتاءات، ج 1، س 165؛ خامنه اى، اجوبة، س 974؛ مکارم، استفتاءات، ج 2، س 527؛ فاضل، جامع المسائل، ج 1، س 850؛ بهجت، توضیح المسائل، م 1379؛ نورى، استفتاءات، ج2، س332؛ تبریزى، صراط النجاة، ج 1، س 1389؛ سیستانى، sistani.org، خمس؛ صافى، جامع الاحکام، ج 1، س 727؛ دفتر: وحید.
منبع: www.porseman.org