دوشنبه، 29 مهر 1392

پرسش :

آیا به بن و کالابرگ هایى که دولت به کارمندان مى دهند، خمس تعلق مى گیرد؟

پاسخ :
آیات عظام امام، خامنه اى و نورى: اگر به عنوان هدیه باشد، خمس ندارد1.
آیات عظام بهجت، فاضل و مکارم: اگر به عنوان هدیه باشد و تا سر سال خمسى زیاد بیاید، بنابراحتیاط واجب خمس دارد2.
آیات عظام تبریزى و وحید: اگر به عنوان هدیه بوده و ارزش آن زیاد و قابل توجه باشد، چنانچه تا سر سال خمسى زیاد بیاید، خمس دارد و در غیر این صورت خمس ندارد3.
آیات عظام سیستانى و صافى: اگر تا سر سال خمسى زیاد بیاید، خمس دارد4.
تبصره. از آنجا که ماهیت بن کارمندى روشن نیست که آیا به عنوان هدیه است یا حقوق، پاسخ به طور مشروط ذکر شده است.
پی نوشت :
1. امام، توضیح المسائل، م1753؛ نورى، توضیح المسائل، م 1749؛ خامنه اى، اجوبة، س 850 و 862.
2. همان، م 1753.
3. تبریزى، توضیح المسائل، م 1762؛ وحید، توضیح المسائل، م 1761.
4. توضیح المسائل مراجع، م 1753.
منبع: www.porseman.org