دوشنبه، 29 مهر 1392

پرسش :

خانه اى دو طبقه تهیه و بیش از یک سال در هر دو طبقه زندگى کرده ایم (هر دو طبقه مورد نیاز است)؛ اکنون تصمیم گرفته ایم به طور موقت یک طبقه آن را براى اداره زندگى اجاره بدهیم؛ آیا به این طبقه سر سال خمس تعلق مى گیرد؟

پاسخ :
همه مراجع: به اصل طبقه خانه خمس تعلق نمى گیرد؛ ولى به پول اجاره ـ چنانچه تا سر سال خمسى زیاد بیاید ـ خمس تعلق مى گیرد 1.
تبصره. باید توجه داشت که در سؤال مذکور، طبقه خانه هنوز از مؤونه بودن خارج نشده است؛ هر چند به طور موقت از آن استفاده نمى کنید. از این رو به آن خمس تعلق نمى گیرد.
پی نوشت :
1. امام، استفتائات، ج 1، س 41؛ صافى، جامع الاحکام، ج 1، س 715 و 740؛ خامنه اى، اجوبة، س 888 و 899 و 922؛ تبریزى، استفتائات، س 826 و 888؛ مکارم، توضیح المسائل، م 1507؛ نورى، استفتائات، ج 1، 267؛ فاضل، جامع المسائل، ج 1، س 702؛ بهجت، توضیح المسائل، م 1376؛ دفتر: وحید و سیستانى.
منبع: www.porseman.org