دوشنبه، 29 مهر 1392

پرسش :

اگر کسى در اواسط سال خمسى اش ماشین سوارى جهت مصارف شخصى اش بخرد؛ ولى تحویل آن به بعد از سال خمسى اش موکول شود، آیا باید خمس آن را بپردازد؟

پاسخ :
همه مراجع (به جز سیستانى): خیر، لازم نیست خمس بدهد 1.
آیه اللّه سیستانى: باید خمس آن را به قیمت روز بپردازد 2.
تبصره. حضرت آیه اللّه سیستانى در مؤونه شدن اشیاء، مصرف فعلى را (تا پیش از سال خمسى) شرط مى دانند.
پی نوشت :
1. امام، استفتائات، ج 1، س 155؛ بهجت، توضیح المسائل، م 1391؛ مکارم، استفتائات، ج 2، س 533؛ فاضل، جامع المسائل، ج 1، س 704؛ خامنه اى، اجوبة، س 883؛ دفتر: نورى، صافى و تبریزى.
2. دفتر: سیستانى.
منبع: www.porseman.org