دوشنبه، 29 مهر 1392

پرسش :

آیا به سکه بهار آزادى، خمس تعلق مى گیرد؟

پاسخ :
همه مراجع: اگر از درآمد کسب تهیه شده و از مخارج سال زیاد بیاید، خمس دارد 1.
تبصره 1. سکه بهار آزادى جزء مؤونه (هزینه زندگى) شمرده نمى شود؛ از این رو سر سال به آن خمس تعلق مى گیرد.
تبصره 2. بنابر نظر مراجعى که معتقدند هدیه خمس دارد، چنانچه سکه بهار آزادى به آنها بخشیده شود و از مخارج سال زیاد بیاید، خمس دارد.
پی نوشت :
1. فاضل، جامع المسائل، ج 1، س 649؛ العروة الوثقى، ج 2، م 1؛ صافى، جامع الاحکام، ج 1، س 628؛ خامنه اى، اجوبة، س 952.
منبع: www.porseman.org