دوشنبه، 29 مهر 1392

پرسش :

کسى به واسطه جهل و ندانستن مسأله، سهم سادات و امام معصوم علیه السلام را در کار خیرى صرف کرده است؛ ولى این مصرف نمودن بدون اجازه مجتهد جامع شرایط انجام گرفته است، تکلیف این شخص چیست؟

پاسخ :
همه مراجع: باید به مرجع تقلیدش یا نماینده او، تذکر دهد تا اگر مصلحت دید، ذمه اش را برى نماید 1.
تبصره. از آنجا که خمس و سهم امام امرش با مجتهد جامع شرایط است، علم و جهل در آن تاثیرى ندارد و باید آن را به او تسلیم کند و در صورتى که بدون اجازه او مصرف نموده، باید مسأله را با او در میان بگذارد.
پی نوشت :
1. توضیح المسائل مراجع، م 1834؛ نورى، توضیح المسائل، م 1830؛ وحید، توضیح المسائل، م 1843.
منبع: www.porseman.org