دوشنبه، 29 مهر 1392

پرسش :

پدرم از دنیا رفته است؛ در حالى که مى دانم خمس اموالش را نداده، تکلیف من چیست؟

پاسخ :
همه مراجع (به جز تبریزى، سیستانى و وحید): باید خمس آن را بدهید؛ مگر آنکه میت به دادن خمس عقیده نداشته باشد (مانند پیروان ادیان و مذاهب غیرشیعه) 1.
آیه اللّه تبریزى: واجب نیست، خمس آن را بدهید 2.
آیه اللّه سیستانى: باید خمس آنها را بدهید؛ مگر آنکه میّت به دادن خمس عقیده نداشته باشد (مانند پیروان ادیان و مذاهب غیرشیعه) یا خمس نمى داده (مانند برخى از شیعیان)؛ در این هنگام بر شما واجب نیست، خمس آن را بپردازید 3.
آیه اللّه وحید: باید خمس آن را با اجازه حاکم شرع بدهید؛ مگر آنکه میت به دادن خمس عقیده نداشته باشد (مانند پیروان ادیان و مذاهب غیرشیعه) 4.
پی نوشت :
1. توضیح المسائل مراجع، م 1755؛ خامنه اى، اجوبة، س 863؛ نورى، توضیح المسائل، م1751 و 1760؛ توضیح المسائل مراجع، م 1764.
2. تبریزى، توضیح المسائل، م 1764.
3. سیستانى، توضیح المسائل، م 1764.
4. وحید، توضیح المسائل، م 1763.
منبع: www.porseman.org