دوشنبه، 29 مهر 1392

پرسش :

آیا جایز است شخص قبل از رسیدن سال، اموال خود را به قصد فرار از خمس به همسرش ببخشد تا بعد از سال خمسى، او دوباره همان پول را به شوهرش ببخشد؟

پاسخ :
همه مراجع (به جز مکارم): خیر، باید خمس آن را سر سال بپردازد 1.
آیه اللّه مکارم: بنابر احتیاط واجب، باید خمس آن را سر سال بپردازد 2.
پی نوشت :
1. امام، استفتائات، ج 1، س 177؛ نورى، استفتائات، ج 2، س 352؛ فاضل، جامع المسائل، ج 1، س 830؛ تبریزى، صراط النجاة، ج2، س 580؛ خامنه اى، اجوبة، س 856؛ دفتر: سیستانى، بهجت و صافى.
2. مکارم، استفتائات، ج 2، س 580.
منبع: www.porseman.org